Waarom een accountant of een belastingadviseur?

Het antwoord vindt u hier!

Waarom zou u eigenlijk een accountant inschakelen? Wat is precies het verschil met een boekhouder? En welke meerwaarde biedt een belastingadviseur of fiscalist? De antwoorden vindt u hier!

Accountant

Onafhankelijk fiscaal advies

Niet iedereen mag zich zomaar accountant noemen; het is een beschermde titel. Daarentegen kan iedereen zich boekhouder noemen. Dat wil niet zeggen dat er geen goede boekhouders bestaan, maar in de regel is een accountant hoger opgeleid en daardoor analytischer ingesteld.

Een accountant heeft een bedrijfseconomische, juridische en fiscale achtergrond. Daardoor kan hij breed adviseren. Om deze kwaliteit te garanderen, moeten accountants zich permanent laten bijscholen. En omdat een accountant niets mag verkopen, is onafhankelijk advies gewaarborgd.

Van een accountant mag u verwachten dat de dienstverlening op een hoger plan staat. Bij Dijksterhuis kijken wij dan ook altijd naar het grotere geheel. Daarnaast mogen accountants verklaringen afgeven. Die heeft u misschien nodig voor uw leveranciers of het aanvragen van subsidies.

Belastingadviseur

Voor de fiscale details

Belastingadviseur of fiscalist is een vrij beroep; iedereen mag zich zo noemen. Maar belastingadviseurs die zijn aangesloten bij een beroepsgroep, zoals wij bij het Register Belastingadviseurs (RB), zijn verplicht jaarlijks opleidingen te volgen. Zo blijft hun kennis altijd up-to-date.  

Een fiscalist houdt zich vaak alleen met fiscale zaken bezig. Daarom noemen we een fiscalist een specialist. Een accountant daarentegen is meer een generalist. Bij Dijksterhuis vindt u beide experts. En juist die combinatie biedt meerwaarde. De accountant signaleert fiscale zaken of onjuistheden en de belastingadviseur kent de details en zoekt het uit.